Home » Högskolor i Sverige

Högskolor i Sverige

malmo-905623_1920Antalet högskolor i Sverige är betydligt större än universitet. I bland händer det även att två eller fler högskolor slås samman och bildar ett universitet. I denna artikel kommer vi inte att lista alla högskolor i Sverige men vi kommer att ge inblick ett antal högskolor och var de befinner sig. Vi försöker se till så att listan åtminstone innehåller en högskola per landskap.

Vi börjar i söder:

Malmö Högskola – Befinner sig i Sveriges tredje största stad. Här finns flera intressanta utbildningar, och närheten till Lunds studentliv kan göra din tid som student ännu roligare.

Blekinge Tekniska Högskola – Är man inne på det tekniska spåret så kan denna högskola i Karlskrona vara något för dig.

Högskolan i Halmstad – Är en högskola med många fina utbildningar. Går att studera både på campus och på distans.

Jönköping University – Som räknas till både Småland och Västergötland. Studeria i en vacker stad med flera utbildningar.

Örebro Missionsskola – Örebro som ligger i Närke kan du som är intresserad av teologi studera.

Mälardalens högskola – Som ligger i Västerås (Västmanland) Skolan har två campus ett i Västerås och ett i Eskilstuna.

Konstfack – Som ligger i Stockholm är en högskola som är et prefekt val för den som vill utbilda sig i konst.

Johannelunds Teologiska Högskola – Ligger i universitetsstaden Uppsala. Ett alternativ för dig som vill läsa teologi och samtidigt njuta av ett rikt studentliv.

Högskolan Dalarna – Som har sitt campus i Borlänge och i Falun. Högskolan ska vara riktigt bra på att leverera studier via nätet.

Högskolan Gävle – Är Sveriges nordligaste högskola och befinner sig landskapet Gästrikland.

Som ni ser så har Sverige sina högskolor utspridda över hela landet vilket kan göra det extra roligt som student att flytta till en helt ny stad långt från familjehemmet. Utbildningarna är många och kvalitén är också på hög nivå. Så nu återstår det bara för dig att göra ett korrekt val.